ČO SI MÁM VYHODIŤ Z HLAVY PREDTÝM NEŽ ZAČNEM BEHAŤ?

ČO SI MÁM VYHODIŤ Z HLAVY PREDTÝM NEŽ ZAČNEM BEHAŤ?

ČO SI MÁM VYHODIŤ Z HLAVY PREDTÝM NEŽ ZAČNEM BEHAŤ? 

1. ŽE ŤA TO BUDE STÁLE BAVIŤ 

Bežecká príprava je plná srandy. Najmä keď sa spätne pozrieš na svoje začiatky. No keď si úplným začiatočníkom a nemáš tušenie do čoho ideš, je dobré ak sa pripravíš aj na chvíle, že ťa to nebude vždy stopercentne baviť. Ale práve tréningy a behy, ktoré zvládneš mimo svojho komfortu budú tie najcennejšie, ktoré ťa posunú vo výkonnosti vpred. 

2. ŽE SA BUDEŠ STÁLE ZLEPŠOVAŤ

Pokrok a prekonávanie osobných rekordov sú tie magické motivátory, kvôli ktorým sme ochotní ,,trpieť" niekoľkomesačnú prípravu. Keď na sebe vidíme a cítime progres, vtedy sa nám trénuje o mnoho ľahšie ako vtedy keď stagnujeme a zamýšľame sa či to celé má vôbec význam. Presne to je ten najdôležitejší čas, kedy treba vytrvať, pretože zlepšovanie nie je dokonale lineárne.   

3. ŽE ZA PÁR MESIACOV NATRÉNUJEŠ NA MARATÓN

Prosím maj reálne ciele a neublíž si behom. 

4. ŽE STAČÍ IBA BEHAŤ 

Áno, to máš pravdu, ale iba vtedy keď je tvojím cieľom zraniť sa. Popri behu je rovnako dôležitá regenerácia, cviky na spevnenie tela a zlepšenie techniky.    

5. ŽE NA TO, ABY SI ZAČAL POTREBUJEŠ BEŽECKÉ HODINKY ALEBO APLIKÁCIU

Nekomplikuj si to zbytočne. Ak ťa beh láka, tak na začiatok bude vhodné behať naozaj v pomalom tempe, počas ktorého dokážeš rozprávať. Neodpáľ sa hneď pri prvých pokusoch, aby ťa to neodradilo. Naozaj začni opatrne a na prvýkrát bude postačujúce, ak si dáš 15 minút striedavého behu s chôdzou. 

Ak chceš doplniť článok o zaujímavé omyli, s ktorými si sa stretol na svojej bežeckej ceste napíš nám. 

Tak a teraz už len obuť tenisky a vybehnúť. :)

Späť na blog